FSFV

Sve spremno za početak

U susret naučnim skupovima Crnogorske sportske akademije

Preuzmite program konferencije u Microsoft Excel formatu (97 KB)


(Klik na sliku za uvećanje)

Sve spremno za međunarodni kongres i konferenciju CSA ("Cafe Del Montenegro", 2. april 2014.g.)


(Klik na sliku za uvećanje)


(Klik na sliku za uvećanje)

Sve spremno za 10. Kongres Crnogorske sportske akademije ("Cafe Del Montenegro", 25. mart 2014.g.)

Konferencija "Sportska dostignuća" okupiće naučnike iz 25 država ("Portal Analitika", 14. mart 2014.g.)

Bjelica: Konferenciju "Sportska dostignuća” posjetiće naučnici iz 25 država ("Cafe Del Montenegro", 14. mart 2014.g.)

Prihvaćena 102 rada iz 25 država ("Vijesti", 27. februar 2014.g.)


(Klik na sliku za uvećanje)


Sve spremno za 11. Konferenciju Crnogorske sportske akademije ("Portal Analitika", 20. februar 2014.g.)


U susret 11. međunarodnoj konferenciji o transformacionim procesima u sportu "sportska dostignuća" i 10. Kongresu Crnogorske sportske akademije

Prijava radova za izlaganje na 11. međunarodnoj naučnoj konferenciji o transformacionim procesima u sportu "sportska dostignuća" i učešće na 10. Kongresu Crnogorske sportske akademije je okončana 15. januara 2014. godine. Pored velikog broja pristiglih radova, recenzenti su prihvatili i odabrali 102 adekvatno pripremljena rada čiji autori su se strogo držali precizno formulisanih propozicija za pripremu istih. Pored 102 registrovana učesnika koji će prezentovati svoje radove, prijavljeno je jos i 13 učesnika koji će pratiti konferenciju bez prijavljenog rada.

- Ovogodišnju konferenciju krasi činjenica da je nacionalna struktura autora veoma šarolika tj. autori su sa svih strana svijeta jer su prepoznali kvalitet 11. međunarodne konferencije o transformacionim procesima u sportu "sportska dostignuća" koju tradicionalno organizuje Crnogorska sportska akademija. To su naučnici iz Albanije (5 autora), Brazila (1), Bugarske (3), Kanade (1), Hrvatske (1), zatim Češke republike (4), Finske (2), Francuske (1), Indije (1), Irana (17), Iraka (4), Japana (1), Kosova (11), Makedonije (3), Malazije (1), Portugala (1), Rumunije (1), Srbije (6), Slovenije (1), Španije (1), Tajvana (1), Tajlanda (2), Turske (17), Velike Britanije (1), kao i iz Crne Gore (15), kaže prof. dr Duško Bjelica predsjednik priredjivačkog odbora Kongresa.

Prof Bjelica, dalje ističe: Navedeni naušni radovi su prijavljivani po ponuđenim sekcijama, tako da bi vrijedno bilo istaći da su autori prepoznali sljedeće sekcije u okviru konferencije koju organizuje Crnogorska sportska akademija kao referentno mjesto za izlaganje svojih naučnih dostignuća. Prije svega, na predstojećoj naučnoj konferenciji, rad će se odvijati u sljedećim sekcijama: sportska ishrana, adaptivna fizička aktivnost, sportski menadžment, sociologija sporta, pedagogija sporta, statistika u sportu, biohemija, biomehanika i molekularna biologija u sportu, koučing, zdravlje i fitnes, motorno učenje, fizičko vaspitanje, psihologija sporta, rehabilitacija u sportu i testiranje u sportu.

- Tradicionalno, ovaj događaj se odvija u prvoj sedmici aprila a autori prijavljenih radova se obavještavaju o prihvatanju istih do 1. februara 2014. godine. Vrlo brzo će biti pripremljen program rada, gdje će biti detaljno razrađen raspored izlaganja koji će se odvijati paralelno na dva jezika, crnogorskom i engleskom. Uvodna predavanja su do sada potvrđena od strane prof. dr Zorana Miloševića sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu sa temom "About culture of exercising – from what we know to what we do" i doc. dr Selcuka Akpinara sa Departmana za sport Nevsehir Haci Bektas Veli Universita sa temom "Do left-handers have a tactical and/or perceptual advantage in sport?", upoznao nas je član organizacionog odbora Doc. dr Stevo Popović.

Takođe je vrijedno naglasiti da će svi prihvaćeni radovi biti štampani u Zborniku sažetaka sa adekvatnim ISNB brojem, dok će adekvatno izloženi radovi steći pravo da se nađu u renomiranom crnogorskom časopisu "Sport Mont" koji izlazi na crnogorskom jeziku uz sažetak na engleskom jeziku, a isti je indeksiran u EBSCO citatnoj bazi. Sa druge strane, najbolji radovi će biti predloženi za objavljivanje u časopisu "Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine" koji, takođe izdaje Crnogorska sportska akademija, a koji se pored EBSCO citatne baze, nalazi još u sedam međunarodnih citatnih baza, dok je kod SCOPUS-a i THOMSON REUTERS-a u toku evaluacija istog.

Podgorica, 30.01.2014. godine


Završena prijava radova za Međunarodnu konferenciju "Sportska dostignuća" ("Portal Analitika", 30. januar 2014.g.)


25.02.2014. 10:57

Ispunjena očekivanja

Uspješno okončan seminar vaterpolo trenera u Igalu u saradnji VSCG i nikšićkog fakulteta

Shodno potpisanom Ugovoru o sportskoj, stručnoj i tehničkoj saradnji između Vaterpolo i plivačkog Saveza Crne Gore i Fakulteta za sport i fizičku kulturu Nikšić, u petak 7. i u subotu 8. februara, u hotelu Lighthouse u Igalu, održao se dvodnevni seminar za sve vaterpolo trenere u Crnoj Gori. Njih 37 su imali priliku da u petak, poslije podne slušaju izlaganja: prof. dr Duška Bjelice, prof. dr Dobrislava Vujovića, doc. dr Jovice Petkovića i prof. dr Rašida Hadžića.

Jutros (subota) zadate teme su izložili i prof. dr Miroslav Kezunović i doc. dr Dragan Krivokapić, takođe profesori sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića.

Seminaru su prisustvovali između ostalih i selektor VSCG Ranko Perović, direktor Petar Porobić, savjetnik za plivanje Klikovac, a među slušaocima su bili i naši proslavljeni asovi vaterpolo sporta: Mirko Vičević, Veljko Uskoković, Vlado Gojković, Milić….

Kako su nas obavijestili iz VSCG prisustvo seminaru je bio jedan od uslova za dobijanje licence za trenere u takmičarskoj sezoni 2013/14.

08.02.2014. 13:54

U petak i subotu seminar za trenere u IgaluU petak i subotu seminar za trenere u Igalu (Vaterpolo savez Crne Gore, 6. februar 2014.g.)U petak i subotu seminar za trenere u Igalu ("Portal Analitika", 6. februar 2014.g.)07.02.2014. 14:29

Studenti Fakulteta za sport i fiz. vasp. iz Nikšića na praktičnoj nastavi skijanja na Kopaoniku

Studenti II i III godine osnovnih akademskih studija fizička kultura na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje će praktičnu nastavu skijanja obaviti na Kopaoniku.

Studenti II godine imaju nastavni predmet Osnovi skijanja i praktičnu nastavu će izvoditi od 12. do 19. januara 2014. godine.

Studenti III godine imaju nastavni predmet Tehnika i metodika skijanja i praktičnu nastavu će izvoditi od 19. do 26. januara 2014. godine.

Praktičnu nastavu će sa studentima izvoditi prof. dr Rašid Hadžić, doc. dr Jovica Petković, mr Aldijana Muratović i mr Danilo Bojanić.


OSNOVI SKIJANJA – II godina

Spisak studenata koji pohađaju praktičnu nastavu skijanja

1. Vladimir Bojić
2. Martin Čvorović
3. Vojislav Delić
4. Milivoje Grbović
5. Marjan Kavarić
6. Marko Knežević
7. Miloš Kovačević
8. Jovana Mandić
9. Bojana Marković
10. Anastazija Marstijepović
11. Marko Marušić
12. Miloš Mikić
13. Miloš Nikčević
14. Jelena Novović
15. Zdravko Obradović
16. Miloš Radoman
17. Dragoslav Radović
18. Ilija Kustudić
19. Dušan Stupar
20. Vukašin Vukadinović
21. Božidar Đukanović
22. Lazar Vulanović
23. Milan Gazivoda
24. Jelena Katić
25. Vasilije Vlahović
26. Nemanja Otašević
27. Danilo Adžić
28. Aleksandar Drinčić
29. Ljubo Popović
30. Ivan Burzan
31. Jelena Šofranac
32. Nikola Šćekić
33. Petar Blagojević
34. Draško Lučić
35. Jovan Perunović


TEHNIKA I METODIKA SKIJANJA – III godina

Spisak studenata koji pohađaju praktičnu nastavu skijanja

1. Nikolina Burić
2. Aleksandar Bigović
3. Milica Vujović
4. Pavle Vukić
5. Dušan Vučićević
6. Boško Kontić
7. Boris Krunić
8. Božidar Knežević
9. Boris Kontić
10. Bojan Milačić
11. Jovan Radulović
12. Krsto Radonjić
13. Ana Raičević
14. Filip Tomanović
15. Arnela Hodžić
16. Željko Cmiljanić
17. Jelena Ćalasan
18. Miloš Ćipranić
19. Marko Bulatović
20. Marko R. Vukčević
21. Neda Vujadinović
22. Nevena Vuković
23. Miloš Ćetković
24. Dragana Laković
25. Frančesko Koci
26. Ivan Davidović
27. Dejan Gogić
28. Armisa Kuč
29. Pavle Nerić
30. Stefan Tripunovuć
31. Velimir Komatina
32. Danilo Radulović
33. Nikola Ristić
34. Marko Krivokapić
35. Nemanja Terzić
36. Damjan Otašević
37. Stefan Varagić
38. Sofija Bošković
39. Goran Ivanović
40. Goran Taušan

10.01.2014. 18:25

Krajnji rok za prijave učesnika je 15. januar 2014. godine

Za 11. međunarodnu naučnu konferenciju o transformacionim procesima u sportu "sportska dostignuća"

Zbog velikog interesovanja za prijavljivanje svojih radova za izlaganje na 11. međunarodnoj konferenciji o transformacionim procesima u sportu "sportska dostignuća" i učešće na 10. jubilarnom Kongresu Crnogorske sportske akademije, krajnji rok za prijavljivanje je produžen do 15. januara 2014. godine.

- Do sada je prihvaćeno 85 adekvatno pripremljenih radova od strane autora sa svih strana svijeta, prije svega Brazila, Bugarske, Kanade, Hrvatske, zatim Češke, Finske, Irana, Japana, Kosova, Makedonije, Malazije, Portugala, Rumunije, Srbije, Slovenije, Spanije, Tajlanda, Turske, Velike Britanije, kao i iz Crne Gore – ističe prof. dr Duško Bjelica predsjednik priređivačkog odbora.

Profesor Bjelica dalje ističe: Navedeni naučni radovi su prijavljivani po ponuđenim sekcijama, tako da bi vrijedno bilo istaci da su autori prepoznali sljedeće sekcije u okviru konferencije koju organizuje Crnogorska sportska akademija kao referentno mjesto za izlaganje svojih naučnih dostignuća. Prije svega, na predstojećoj naučnoj konferenciji, rad će se odvijati u sljedećim sekcijama: sportska ishrana, adaptivna fizička aktivnost, sportski menadžment, sociologija sporta, pedagogija sporta, statistika u sportu, biohemija, biomehanika i molekularna biologija u sportu, koučing, zdravlje i fitnes, motorno učenje, fizičko vaspitanje, psihologija sporta, rehabilitacija u sportu i testiranje u sportu.

Tradicionalno, ovaj događaj se odvija u prvoj sedmici aprila, a ove godine u Podgorici. Autori prijavljenih radova, koji u produženom roku prijave svoje radove, biće najkasnije obaviješteni o prihvatanju istih do 1. februara 2014. godine. Tada će biti utvrđena konačna lista učesnika. Odmah potom će biti pripremljen program rada, gdje će biti detaljno razrađen raspored izlaganja koji će se odvijati paralelno na dva jezika, crnogorskom i engleskom.

- Takođe je vrijedno naglasiti da će svi prihvaćeni radovi biti štampani u Zborniku sažetaka sa adekvatnim ISNB brojem, dok će adekvatno izloženi radovi steći pravo da se nađu u renomiranom crnogorskom naučnom časopisu "Sport Mont" koji izlazi na crnogorskom jeziku uz sažetak na engleskom jeziku, a isti je indeksiran u EBSCO citatnoj bazi. Sa druge strane, najbolji radovi će biti predloženi za objavljivanje u časopisu "Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine" koji, takođe izdaje Crnogorska sportska akademija, a koji se pored EBSCO citatne baze, nalazi još u sedam međunarodnih citatnih baza, dok je kod SCOPUS-a i THOMSON REUTERS-a u toku evaluacija istog – zaključio je prof. dr Duško Bjelica.


(Klik na sliku za uvećanje)

06.01.2014. 10:11

Informacioni sistem o istrazivackoj djelatnosti u Crnoj Gori Univerzitet Crne Gore MJSSM MBA2015 Sport Mont

Sadrzaj na ovoj stranici zahtjeva Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player