FSFV

Studenti FSNK na Dolomitima u Italiji na praktičnoj nastavi skijanja

U San Martino di Castrozza boraviće 70 studenata i 8 profesora iz Nikšića

Studenti i nastavnici sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, Univerziteta Crne Gore će vrijeme od 3. do 12. januara 2015. godine provesti na praktičnoj nastavi skijanju u Italiji na čuvenim Dolomitima.

- Želja nam je da naši studenti obiđu što više skijaških centara po svijetu. Tu pored praktične nastave skijanja uče i kako se organizuje rad u svjetskim skijaškim centrima, kaže prof. dr Rašid Hadžić, prodekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje i rukovodilac nastave skijanja, i nastavlja: svakodnevno će se održati po 6 časova praktične nastave, a posljednjeg dana pred odlazak 12. januara i polaganje praktičnog dijela ispita.

Prof. Hadžić ističe: Nikšićki studenti praktičnu nastavu skijanja obavljaju na Vučju, Žabljaku i u Kolašinu, ali svake godine po sedam dana provedemo u nekom skijaškom centru van Crne Gore, a u posljednjih godina u više navrata to smo činili na Banskom u Bugarskoj, olimpijskoj planini Jahorini u BiH i na Kopaoniku u Srbiji.

Ukupno 70 studenata, od čega 42 studenta druge godine studijskog programa fizička kultura savladavaće predmet - Osnovi skijanja u četiri grupe sa nastavnicima: dr Aldijanom Muratović , mr Danilom Bojanićem, mr Aleksandrom Vujovićem i profesoricom Marijom Bubanjom, dok će 28 studenata treće godine u tri grupe izvoditi nastavu iz predmeta: Skijanje – tehnika i metodika kod nastavnika: prof. dr Rašida Hadžića, prof. dr Georgija Georgieva i doc dr Jovice Petkovića. U ekspediciji će biti i prof. dr Duško Bjelica koji će uspostaviti saradnju sa centrom San Martino di Castrozza, a nakon završetka praktične nastave na Dolomitima ekspedicija iz Nikšića će imati i studijsku posjetu Veneciji, kaže dekan fakulteta prof. dr Dobrislav Vujović.

Studenti druge godine Fakulteta za sport i fizicko vaspitanje iz Niksica koji pohadjaju prakticnu nastavu iz predmeta : Osnovi skijanja su: Maraš Saša, Raičević Ivan, Radović Miljan, Nedić Sanjua, Kočanović Radosava, Kadić Dino, Beganović Hajrudin,, Boljevgić Vukašin, Otović Elvir, Popović Davor, Brnović Vladan, Čović Momčilo, Vuković N. Ivan, Đurković Balša, Turković Miroslav, Vuković G. Ivan, Škatarić MiodragDedić Radoš, Vujačić Goran, Čađenović Lazar, Bogojević Luka, Perunović Nikola, Belada Nikola, Bajović Srdjan, Vujović Miloš, Đuričić Lidija, Zorić Dusan, Cicmil Luka, Maslovarić Miloš, Popović Božidar, Peković Milovan, Baćović Dragan, Radulovic Nikola, Radulovic Nemanja, Uskoković Filip, Lončar Nikola, Stanišić Marko, Pavićević Nikola, Rakočević Andrija.

Studenti trece godine Fakulteta za sport i fizicko vaspitanje iz Niksica koji pohadjaju prakticnu nastavu iz predmeta : Skijanje’tehnika i metodika : Marković Bojanja, Katić Jelena, Svrkota Miloš, Marstjepović Anastazija, Kustudić Ilija, Taušan Goran, Šofranac Jelena, Radović Dragoslav, Knežević Marko, Stupar Dušan, Šćekić Nikola, Đukanović Božidar, Radoman Miloš, Mandić Jovana, Marušić Marko, Kavarić Marijan, Vukčević G. Marko, Vukadinović Vukašin, Grbović Milivoje, Novović Jelena, Mikić Miloš, Bojić Vladimir, Pješivac Stefan, Ćirović Radomir, Kovačević Miloš.


Studenti i nastavnici na Dolomitima ("CdM", 1. januar 2015.g.)


Studenti i nastavnici na Dolomitima ("Pogled", 1. januar 2015.g.)

02.01.2015. 20:20

Naučnici iz 28 država prijavili 110 radova

Za kongres Crnogorske sportske akademije u aprilu 2015. u Podgorici


(Klik na sliku za uvećanje)


Strana za prijavu učesnika na zvaničnom sajtu Konferencije


Podgorica: Početkom aprila najveći regionalni naučni skup u sportu ("CdM", 24. decembar 2014.g.)

02.01.2015. 04:10

Ceremonija u Nikšiću na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje

Svečano proglašenje sportiste Crne Gore, 27.12.2014. godine u 12 časova


USNCG: Nikola Gušić sportista godine ("Portal Analitika", 25. decembar 2014.g.)

12.12.2014. 00:37

Prof. dr Dušku Bjelici najveće priznanje Fakulteta sporta u Novom Sadu


Dušku Bjelici uručena zlatna plaketa Fakulteta u Novom Sadu ("CdM", 9. decembar 2014.g.)


Dušku Bjelici najveće priznanje Fakulteta sporta u Novom Sadu ("Vijesti", 6. decembar 2014.g.)


Duško Bjelica dobitnik najvećeg priznanja Fakulteta sporta u Novom Sadu ("CdM", 6. decembar 2014.g.)


Duško Bjelica dobitnik najvećeg priznanja Fakulteta sporta u Novom Sadu ("Portal Analitika", 6. decembar 2014.g.)

06.12.2014. 20:43

Za razliku od vas mi smo stvarali Filozofski fakultet

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vapitanje poručio prof. dr Šerbu Rastoderu

Prof. dr Dobrislav Vujović podsjeća da je prelaskom sa Cetinja, odsjek za Fizičku kulturu konstituisao fakultet u Nikšiću koji se danаs zove Filozofski fakultet, a ostali nastajali kasnije

Malo je uvredljivo, nisko i neakademski slušati pojedine profesore danas kako sa raznih partijskih okupljanja, okruglih stolova, televizijskih emisija u kontinuitetu i ničim izazvani, poput prof. dr Šerba Rastodera i profesorica Tanje Bečanović i Rajke Glušice omalovažavaju našu struku – fizičku kulturu i pojedince koji su godinama gradili imidž Filozofskog fakulteta. To je poslednji ponovo uradio veoma maliciozno prof. Rastoder ismijavajući taj studijski program gostujući na TV Vijesti govoreći da su bili bezlični, nezapaženi i onako možda po malo sa ćoška simpatični aludirajući da lopta nije nauka, ističe novoizabrani dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića, prof. dr Dobrislav Vujović.

Profesor Vujović potsjeća: Pokojni profesor Dušan Dika Nikolić sa našeg odsjeka bio je prvi direktor današnjeg Filozofskog fakulteta. Takođe počivši prof. dr Vojin Nikolić je bio dugogodišnji prodekan Filozofskog ili kako se tada zvao nastavničkog fakulteta i predsjednik Izvršnog odbora UCG. Takođe prodekani na Filozofskom fakultetu bili su naši profesori i pokojni prof. dr Radomir Sićo Nikolić, kao i doktori fizičke kulture prof. dr Mihajlo Mijanović, prof. dr Radojica Marušić, prof. dr Veselin Jovović. Radi se o čestitim ljudima, uglednim profesorima i ljudima kojima se ponosimo jer su udarili temelje našem fakultetu koji je kao četvorogodišnji studijski program imao mnogo uspješnih generacija.

On dalje nastavlja: Kao odlčni studijski programi imali smo vidljive i mjerljive rezultate koje su pored pomenutih ostvarili i penzionisani profesori: prof. dr Mališa Radović, prof. dr Drago Milošević, prof. dr Džambulat Idrizović, prof. dr Grujo Radunović, prof. dr Miloš Dragaš, mr Božidar Bato Čurović.....pokojni prof. dr Tomo Rakočević , i još mnogo drugih. To je bio signal državnim organima da osnuju Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću transformacijom tri studijska programa na čijem čelu je od osnivanja bio prof. dr Duško Bjelica kojega je Senat UCG na predlog našeg Vijeća izabrao za člana UO UCG, a taj organ u ime akademskog osoblja, aklamacijom, za predsjednika.

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića osnovan je 5.juna 2008.godine kao zasebna jedinica Univerziteta Crne Gore nakon što su se iz Filozofskog fakulteta izdvojila tri studijska programa – fizička kultura, sportski treneri i sportsko novinarstvo, kaže dekan prof. dr Dobrislav Vujović. Mi smo još studijske 1947/8 nakon oslobođenja bili dvopredmetna katedra na Cetinju za biologiju i fizičko vaspitanje, a kasnije smo se preselili u Nikšić i bili jedani od konstituenata današnjeg Filozofskog fakulteta, nastavlja Vujović.

Toliko o nama i našem značaju u stvaranju Filozofskog fakulteta kojeg i danas smatramo kao našu drugu kuću cijeneći svakog člana tog kolektiva pa i profesora Rastodera sa željom da pokušamo da ga oslobodimo sujete i predrasuda i da mu kažemo da je fizička kultura ipak jedna široka naučna disciplina,zaključuje dekan Vujović.

Nikšić, 05.12.2014.


Vujović poručuje Rastoderu: Za razliku od Vas mi smo stvarali Filozofski fakultet ("CdM", 5. decembar 2014.g.)


Vujović: Nisko i uvrjedljivo omalovažavanje naše struke ("Vijesti", 5. decembar 2014.g.)


Vujović poručuje Rastoderu: Za razliku od Vas mi smo stvarali Filozofski fakultet ("Pobjeda", 5. decembar 2014.g.)

06.12.2014. 19:53

Informacioni sistem o istrazivackoj djelatnosti u Crnoj Gori Univerzitet Crne Gore MJSSM MBA2015 Sport Mont

Sadrzaj na ovoj stranici zahtjeva Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player