FSFV

Na naučnoj konferenciji o sportu naučnici sa četiri kontinenta

Međunarodna naučna konferencija „Transformacioni procesi u sportu – sportska dostignuća“, koja će 14. put biti organizovana od 30. marta do 2. aprila u Budvi, okupiće više od 120 učesnika iz 23 države sa četiri kontinenta – kazao je predsjedavajući Konferencije prof. dr Duško Bjelica.

Konferenciju organizuje Crnogorska sportska akademija u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore i Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje, kao i međunarodnim partnerskim institucijama, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i Ministarstva nauke.

- Konferencija će okupiti 121 učesnika, odnosno 183 autora i koautora iz 23 države – Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Češke, Mađarske, Irana, Iraka, Kosova, Litvanije, Nigerije, Kine, Poljske, Katara, Rusije, Saudijske Arabije, Srbije, Slovačke, Slovenije, Španije, Švajcarske, Turske, Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država – rekao je Bjelica.

Prema njegovim riječima, na ovogodišnjoj konferenciji - najkvalitetnijoj do sada - biće predstavljeno 96 radova, a očekuje se i preko 60 gostiju da prate rad naučnika, kao i oko 100 studenata magistarskih i doktorskih studija iz regiona.

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore Stevo Popović kazao je da će plenarni predavači na Konferenciji biti prof. dr Ali Reza Amani sa Shomal Univerziteta iz Irana, prof. dr Marko Stojanović sa Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Ines Varela-Silva sa Loughborough Univerziteta iz Engleske, prof. dr Mutlu Turkmen sa Bartin Univerziteta i prof. dr Robert C. Schneider sa Državnog Univerziteta iz Njujorka.

On je dodao da će biti štampan zbornik sažetaka svih radova na engleskom jeziku i podsjetio da će na Konferenciji biti organizovane dvije radionice koje će voditi prof. dr Narcis Gusi iz Svjetske zdravstvene organizacije, odnosno Goran Sasic iz ULEB-a (Euroleague).

* * *


Konferencija CSA pozicionira Crnu Goru visoko u oblasti sportske nauke (Univerzitet Crne Gore, 9. mart 2017.g.)


Konferencija o sportu u Budvi (RTCG, 18. februar 2017.g.)


BUDVA: Na naučnoj konferenciji o sportu naučnici sa četiri kontinenta (Pink M, 18. februar 2017.g.)


Na naučnoj konferenciji o sportu naučnici sa četiri kontinenta (Univerzitet Crne Gore, 18. februar 2017.g.)

19.02.2017. 22:13

Sve spremno za naučnu konferenciju o transformacionim procesima u sportu

Za učešće na 14. Međunarodnoj naučnoj konferenciji „Transformacioni procesi u sportu – sportska dostignuća“, koja će biti organizovana od 30. marta do 2. aprila 2017. godine u Budvi, do sada su prihvaćena 72 rada sa 156 autora i koautora iz 16 zemalja.

Konferenciju organizuje Crnogorska sportska akademija u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore i Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje, kao i međunarodnim partnerskim institucijama, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i Ministarstva nauke.

Predsjednik konferencije prof. dr Duško Bjelica kaže da bi, ako se ima u vidu interesovanje naučne zajednice regiona i svijeta, konferencija mogla odmah da počne.

„Sve spremno za konferenciju i što se nas tiče ona bi mogla da počne sjutra. Ove godine opredijelili smo se da konferenciju organizujemo na primorju, u Budvi, nakon četiri uspješne godine u Podgorici“, rekao je on.

Profesor Bjelica podsjetio je da je konferencija usredsređena na aktuelne teme iz svih oblasti sportske nauke i sportske medicine, uključujući fiziologiju i sportsku medicinu, društvene i humanističke nauke, biomehaniku.

Plenarni predavači na konferenciji biće prof. dr Ali Reza Amani sa Shomal Univerziteta iz Irana, prof. dr Marko Stojanović sa Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Ines Varela-Silva sa Loughborough Univerziteta iz Engleske, prof. dr Mutlu Turkmen sa Bartin Univerziteta i prof. dr Robert C. Schneider sa Državnog Univerziteta iz Njujorka.

Radionice će na konferenciji održati prof. dr Narcis Gusi iz Svjetske zdravstvene organizacije i Goran Sasic iz ULEB-a (Euroleague). (Univerzitet Crne Gore)

* * *


SVE SPREMNO ZA NAUČNU konferenciju o transformacionim procesima u sportu (Pink M, 02. januar 2017.g.)


Sve spremno za naučnu konferenciju o transformacionim procesima u sportu (Univerzitet Crne Gore, 31. decembar 2016.g.)

http://csakademija.me/conference/
18.02.2017. 02:07

Popović član borda direktora Međunarodne federacije za fizičko obrazovanje

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore doc. dr Stevo Popović izabran je za člana borda direktora Međunarodne federacije za fizičko obrazovanje (FIEP) za mandatni period 2017-2020. Popović je izabran na Generalnoj skupštini FIEP-a, koja je održana u Goz de Iguazu u Brazilu.

FIEP (Federation Internationale D"education Phisique) je osnovan 1923. godine u Briselu sa ciljem da promoviše razvoj širokog spektra aktivnosti u oblasti fizičkog vaspitanja i sporta, sporta za sve, fitnesa i zdravlja, rekreacije, kao i snalaženja u prirodi, za ljude svih uzrasta i nacija u cijelom svijetu, kao i da podstakne i doprinese međunarodnoj saradnji u ovim oblastima.

„U okviru Međunarodne federacije za fizičko obrazovanje egzistira i FIEP Europe koji će redovni kongres održati 2021. godine u Crnoj Gori, a čiji će organizator biti Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizicko vaspitanje Univerziteta Crne Gore“ - rekao je Popović.

Na skupštini FIEP-a za predsjednika je izabran predstavnik Brazila prof. dr Almir Gruhn, a za potpredsjednika prof. dr Branislav Antala iz Slovačke. Doc. dr Stevo Popovic je član FIEP borda direktora koji broji 20 članova iz isto toliko država.

* * *


Popović član borda direktora FIEP-a (RTCG, 21. januar 2017.g.)


Popović član borda direktora Međunarodne federacije za fizičko obrazovanje (Univerzitet Crne Gore, 21. januar 2017.g.)


Popović član borda direktora FIEP-a (Portal Analitika, 21. januar 2017.g.)


Popović član borda direktora FIEP-a (CdM, 21. januar 2017.g.)21.01.2017. 23:32

Obavještenje o upisu ljetnjeg semestraO B A V J E Š T E NJ E

ZA SVE STUDIJSKE PROGRAME I GODINE STUDIJA

UPIS LJETNJEG SEMESTRA OBAVIĆE SE OD 30.01.2017. DO 13.02.2017. GODINE.

Za upis je potreban index i potvrda o uplati dijela školarine za ljetnji semestar.

(Studentima je omogućeno plaćanje školarine u dvije rate po semestru, s tim da se poslednja rata mora uplatiti najkasnije do 25.marta 2017.god.)

Napomena: Studenti koji nijesu regulisali svoje obaveze iz zimskog semestra neće moći upisati ljetnji semestar.

U Nikšiću, 12.01.2017.god.

12.01.2017. 21:26

Skijanje na Kopaoniku u januaru 2017.

Studenti druge i treće godine Fakulteta za sport na školi skijanja

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i ove školske godine organizovaće nastavu skijanja na Kopaoniku. Nastava će biti organizovana u dvije grupe - za drugu godinu studija iz predmeta „Osnove skijanja“ od 15. do 22. januara, a za treću godinu iz predmeta „Tehnika i metodika skijanja“ od 22. do 29. januara.

Nastavu će izvoditi predmetni nastavnik prof. dr Rašid Hadžić i saradnici u nastavi dr Milovan Ljubojević, mr Jovan Gardašević, mr Rajko Milašinović i Marija Bubanja.

Nastavu će pohađati 32 studenta druge godine i 29 studenata treće godine. Studenti druge godine studija su Božidar Anđelić, Zlatko Bulajić, Savo Ćetković, Jasmin Dizdarević, Rade Đoković, Milić Globarević, Darko Grbović, Edin Hadžiosmanović, Dragiša Ivanović, Milan Kasalica, Ivan Kovačević, Ivan Krstović, Dijana Miljanić, Mileta Nikčević, Dejan Raičević, Lazar Sokić, Pavle Stojanović, Marjan Šćekić, Miloš Tatar, Suto Topuzović, Erol Vrević, Nemanja Vuković, Milija Vuletić, Nemanja Radonjić, Goran Krgović, Radoš Tadić, Janko Šljivančanin, Stefan Grgurović, Andrijana Raković, Emir Otović, Radosav Đokić i Dimitrije Baćović.

Studenti treće godine studija koji će pohađati nastavu skijanja su Balša Adžić, Miro Dimitrov, Bojan Femić, Dražen Gogić, Luka Joković, Ivan Jovančević, Marija Kečina, Jole Knežević, Miloš Kračković, Ajla Kurtiš, Miljana Lacmanović, Filip Lješković, Pavle Malović, Tina Minić, Ljubo Nedić, Nikola Ostojić, Luka Roćenović, Igor Stamatović, Anđela Stojanović, Bojana Šćekić, Šabo Šuntić, Ilija Tomović, Bogdan Kovačević, Vanja Popović, Vladan Brnović, Momčilo Čović, Radosav Đokić, Dušan Zorić i Risto Mirković.

* * *


UCG: Druga grupa nikšićkih studenata na Kopaoniku (Portal Analitika, 24. januar 2017.g.)


Druga grupa nikšićkih studenata na Kopaoniku (Univerzitet Crne Gore, 24. januar 2017.g.)


Nastava skijanja za studente na Kopaoniku (Univerzitet Crne Gore, 20. januar 2017.g.)


Strana na sajtu UCG sa foto galerijom (Univerzitet Crne Gore, 20. januar 2017.g.)


Nastava skijanja za studente na Kopaoniku (RTCG, 20. januar 2017.g.)


Crnogorski studenti učili da skijaju na Kopaoniku (Kodex, 20. januar 2017.g.)


STUDENTI Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje na ski obuci (Pink M, 20. januar 2017.g.)


Studenti druge i treće godine Fakulteta za sport na školi skijanja (Univerzitet Crne Gore, 02. januar 2017.g.)


Fakultet za sport: Škola skijanja na Kopaoniku u januaru (Onogošt, 29. decembar 2016.g.)03.01.2017. 01:42

Zavrsni radovi, teze i disertacije Montenegrin Sports Academy - Crnogorska Sportska Akademija Informacioni sistem o istrazivackoj djelatnosti u Crnoj Gori Univerzitet Crne Gore MJSSM MBA2018 Sport Mont

Sadrzaj na ovoj stranici zahtjeva Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player