FSFV

Odbrana doktorske disertacije / mr Danilo Bojanić

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore

Obavještava javnost da je kandidat mr Danilo Bojanić javno odbranio doktorsku disertaciju pod nazivom: „Relacije i uticaj bazično-motoričkog potencijala na situaciono-motoričke sposobnosti odbojkašica“, pred Komisijom u sastavu:

1. Prof. dr Kemal Idrizović, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, Nikšić

2. Prof. dr Duško Bjelica, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, Nikšić – MENTOR

3. Prof. dr Georgi Georgiev, Fakultet fizičke kulture, Skoplje

Odbrana je održana danas, 01.06.2016. godine sa početkom u 12.00 časova, na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, a okončana u 13.30 časova.

To je drugi kandidat od osnivanja Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, a prvu doktorsku disertaciju odbranila je 2014. godine doc. dr Aldijana Muratović kojoj je takođe mentor bio prof. dr Duško Bjelica.

01.06.2016. 22:11

Selčuk Akpinar: Tehnologije pomažu sportu

Razgovor sa Selčukom Akpinarom, profesorom Nevšehir univerziteta u Turskoj Kapadokiji


(Klik na sliku za uvećanje)
31.05.2016. 19:43

Fakultet za sport i Fudbalski klub „Mladost“ potpisali sporazum o saradnji

Predstavnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i aktuelnog šampiona države u fudbalu - Fudbalskog kluba „Mladost“ iz Podgorice, potpisali su sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji.

Za potrebe Fakulteta, kako je precizirano Sporazumom kojeg su potpisali dekan Stevo Popović i direktor „Mladosti“ Marko Mugoša, klub će na raspolaganje staviti stručnu, tehničku, organizacionu i infrastrukturnu pomoć i stručni kadar.

- Jedan od glavnih ciljeva visokoškolskih ustanova je da se povezuju sa „industrijom“ u kojoj djeluju. U tom smislu, cilj Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje je da se povezuje i usko sarađuje sa klubovima, savezima i sportskim društvima. Fudbalski klub „Mladost“ je ovogodišnji prvak države u omladinskoj i seniorkoj kategoriji, pa tako i veoma interesantan partner za saradnju – kazao je dekan Fakulteta Stevo Popović.

Prema riječima direktora „Mladosti“ Marka Mugoše, Fakultet će klubu pružati stručnu, kadrovsku i organizacionu pomoć za ostvarivanje programskih opredjeljenja. To će činiti, kako je objasnio, na način kako se dogovore rukovodstva Fakulteta i kluba za svaki pojedinačni slučaj. (Univerzitet Crne Gore)


Fakultet za sport i Fudbalski klub „Mladost“ potpisali sporazum o saradnji (Univerzitet Crne Gore, 31. maj 2016.g.)

31.05.2016. 19:19

GLOBALNI FORUM 2016 za pedagogiju fizičkog vaspitanja (GoFPEP 2016)

Fakultet za sportske nauke, departman za obrazovanje nastavnika fizičkog vaspitanja na Hačetepe Univerzitetu u Ankari, u Turskoj, organizuje naučni forum pod nazivom GLOBALNI FORUM 2016 za pedagogiju fizičkog vaspitanja (GoFPEP 2016). Navedeni forum se održava svake dvije godine, a domaćin četvrtog po redu, ovogodišnjeg foruma je okupio 120 delegata iz 60 zemalja koji predstavljaju vodeće naučnike iz oblasti sporta i fizičkog vaspitanja u svojim zemljama. Trodnevni događaj se održava u periodu od 25. do 28. maja u hotelu Altinel Ankara, u glavnom gradu Turske a, pored pozvanih govornika, biće predstavljene i različite radionice, kao i novi modeli časova fizičkog vaspitanja u modernizovanim školama, sve u cilju prezentacije najboljih praksi iz različitih zemalja svijeta. Pozvani delegati su imali zadatak da pripreme petnaestominutne prezentacije koje nisu izložene na tradicionalan način, već predstavljaju video prezentacije koje su dostupne online tokom i nakon izlaganja svakog od delegata, a sve u cilju što adekvatnjeg interdisciplinarnog pristupa zdravlju i razvoju programa sporta i fizičkog vaspitanja, što boljoj implementaciji i obuci nastavnika fizičkog vaspitanja i djelatnika u oblasti sporta. Crnogorski tim, u sastavu doc. dr Stevo Popović, prof. dr Duško Bjelica, mr Jovan Gardašević, mr Rajko Milašinović i mr Božidar Kovačević, učestvuje u petoj diskusionoj grupi, drugog dana foruma, sa temom “Identifikacija lokalnih korisnika spa usluga u budvanskoj rivijeri izvan glavne turističke sezone”.


(Klik na sliku za uvećanje)


Nastavnici i saradnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje učestvuju na forumu u Ankari (Vijesti, 27. maj 2016.g.)


Crnogorski nastavnici na Globalnom forumu za pedagogiju fizičkog vaspitanja (Univerzitet Crne Gore, 26. maj 2016.g.)


Crnogorski nastavnici na Globalnom forumu za pedagogiju fizičkog vaspitanja (Portal Analitika, 26. maj 2016.g.)

26.05.2016. 14:24

Izet Rađo: Komunikacija je ključ uspjeha

Razgovor sa Izetom Rađom, redovnim profesorom Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu i predsjedavajućim Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine


(Klik na sliku za uvećanje)
25.05.2016. 02:47

Smjernice za pripremu zavrsnih radova, teza i disertacija Montenegrin Sports Academy - Crnogorska Sportska Akademija Informacioni sistem o istrazivackoj djelatnosti u Crnoj Gori Univerzitet Crne Gore MJSSM MBA2015 Sport Mont

Sadrzaj na ovoj stranici zahtjeva Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player