FSFV

Konstituisan novi Upravni odbor Univerziteta Crne Gore

Prof. dr Duško Bjelica ponovo predsjednik

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore oformljen je na danas održanoj konstitutivnoj sjednici ovog organa. Profesor dr Duško Bjelica, redovni profesor Univerziteta Crne Gore, jednoglasno je reizabran za predsjednika Upravnog odbora.

Pored prof. dr Bjelice, članovi novokonstituisanog Odbora su prof. dr Gordana Paović-Jeknić, prof. mr Miran Begić, prof. dr Vladimir Pešić, doc. dr Tatjana Dlabač, prof. dr Željko Jaćimović, mr Vellimir Mijušković, predsjednik Privredne komore Crne Gore, dr Milanko Damjanović, mr Martin Ćalasan, Desanka Radojičić, te studenti Sari Arianna Serhatlić, Miloš Vujošević i Mihailo Đukanović.

Upravni odbor će biti kompletiran nakon što Vlada Crne Gore imenuje još dva svoja predstavnika shodno Zakonu o visokom obrazovanju.

Konstitutivnoj sjednici prisustvovala je i prof. Radmila Vojvodić, rektorka Univerziteta Crne Gore, koja je u svom kratkom obraćanju ovom organu poželjela uspjeh u radu.

„Upravni odbor će i dalje nastojati da donosi odluke koje su u skladu sa misijom Univerziteta Crne Gore da u usaglašenom radu svih svojih jedinica stvara crnogorsko društvo znanja i težnjom da stoji rame uz rame sa razvijenenim evropskim prostorom visokog obrazovanja i naravno u tijesnoj saradnji sa Vladom Crne Gore, kao osnivačem Univerziteta Crne Gore“, kazao je prof. dr Bjelica. (Univerzitet Crne Gore)


* * *


Dušku Bjelici još jedan mandat (Vijesti, 02. septembar 2016.g.)


TVCG1, 01. septembar 2016.g.


TV Vijesti, 01. septembar 2016.g.


Konstituisan novi Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (Univerzitet Crne Gore, 01. septembar 2016.g.)


Konstituisan novi upravni odbor UCG, Bjelica ponovo predsjednik (Portal Analitika, 01. septembar 2016.g.)


Bjelica na čelu UO Univerziteta (RTCG, 01. septembar 2016.g.)


Bjelica ponovo na čelu Upravnog odbora UCG (Antena M, 01. septembar 2016.g.)


Bjelica ostaje predsjednik UO UCG (PC NEN, 01. septembar 2016.g.)


Duško Bjelica ponovo predsjednik UO UCG (Tvoj Portal, 01. septembar 2016.g.)


UO UCG: BJELICA PONOVO PREDSJEDNIK (Pink M, 01. septembar 2016.g.)


Duško Bjelica ponovo predsjednik UO UCG (CdM, 01. septembar 2016.g.)
02.09.2016. 01:40

Fakultet za sport radi u skladu sa zakonom


Fakultet za sport radi u skladu sa zakonom (AcademLink, 01. septembar 2016.g.)


Popović: Fakultet za sport radi u skladu sa zakonom (Vijesti, 26. avgust 2016.g.)


Popović: Fakultet za sport radi časno i u skladu sa zakonom (Antena M, 26. avgust 2016.g.)


Dekan: Na Fakultetu za sport se radi časno i zakonito (Crna.Gora.me, 26. avgust 2016.g.)


Fakultet za sport radi zakonito (RTCG, 26. avgust 2016.g.)
02.09.2016. 01:27

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje upisuje još 30 brucoša

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore u Nikšiću, u studijskoj 2016/17. godini, upisaće u četvrtom upisnom roku, početkom septembra još 30 brucoša.

"Na akademskom osnovnom studijskom programu Fizička kultura oglasićemo pet slobodnih mjesta. Zatim, na osnovnim primijenjenim studijama Sportski treneri oglasićemo 15 slobodnih mjesta, a na programu Sportsko novinarstvo još 10 mjesta. Sva tri studijska programa traju po tri godine, obima su 180 ECTS kredita, i samofinansirajući su", rekao je prodekan za nastavu doc. dr Dragan Krivokapić.


Fakultet za sport upisuje još 30 brucoša (RTCG, 23. avgust 2016.g.)


Fakultet za sport upisuje još 30 brucoša (Antena M, 23. avgust 2016.g.)


TREĆI UPISNI ROK: Fakultet za sport i fizičko vaspitanje upisuje 30 studenata (Volim Podgoricu, 23. avgust 2016.g.)


Fakultet za sport i fizičko vaspitanje upisuje još 30 brucoša (Portal Analitika, 23. avgust 2016.g.)


Fakultet za sport i fizičko vaspitanje upisuje još 30 brucoša (CdM, 23. avgust 2016.g.)
24.08.2016. 02:58

JAVNI POZIV ZA SARADNJU

Pozivaju se sve kolege (student magistarskih srudija i magistri nauka, student doktorskih studija i doktori nauka, kao i oni već birani u akademska zvanja) koje smatraju da imaju kapaciteta i adekvatne reference da se uključe u aktivnosti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u oblasti nastave, naučno-istraživačke djelatnosti i međunarodne saradnje da pošalju svoj CV (Europass model) sa kompletnim popisom dosadašnjih publikacija do 2. septembra 2016. godine do 12 časova na email adresu Fakulteta: fakultetzasportnk@ac.me

Dekan, doc. dr Stevo Popović
17.08.2016. 09:49

Najava novog broja časopisa „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine“

U najnovijem broju časopisa „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine“ koji će izaći iz štampe 1. septembra 2016. biće objavljeno pet članaka, pet originalnih istraživačkih radova.

Ovo je peta godina u kojoj se ovaj časopis publikuje i dostiže vrhunsko svjetsko priznanje, uključivanje, prije svega u Thomson Reuters (Web of Science Core Collection) to jest ESCI (Emerging Sourse Citation Index) prije par mjeseci, dok je, prije nekoliko dana stigla obavijest iz druge najjače svjetske kuće kada je indeksiranje časopisa u pitanju, da je „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine“ prošao sedmostepeni proces evaluacije, te je uključen u SCOPUS, što predstavlja veliki uspjeh za, prije svega Univerzitet Crne Gore, ali i za Crnu Goru,kaže prof dr Duško Bjelica glavni urednik časopisa.

Profesor Bjelica kaže: Inače, časopis je aktivan u 49 međunarodnih baza. Tome u značajnoj mjeri doprinosi kvalitetan nadzorni odbor koji se sastoji od 12 naučnika i uređivački odbor koji čine 40 svjetski priznatih imena iz 35 država sa svih kontinenata.

Doc. dr Stevo Popović,odgovorni urednik MJSSM upoznaje nas sa najnovijim izdanjem:

– Nakon recenzije koja je sprovedena u proteklom periodu, mjesto u najavljenom broju časopisa su obezbijedili radovi autora iz država regiona, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, ali i autori iz udaljenih zemalja, kao što su Portugal i Španija ali i Brazil i Iran. U radu prve grupe autora iz Irana, pod naslovom „Perceived Muscle Soreness, Functional Performance and Cardiovascular Responses to an Acute Bout of Two Plyometric Exercises“, Hamid Arazi, Abbas Asadi i Jabar Chegini obrađuju akutne efekte pliometrijskog treninga na različite sposobnosti. Naredni rad, koji su pripremili autori iz Hrvatske i Srbije, pod naslovom „The Influence of Social Capital Domains on Self-Rated Health Among Serbian High-School Students? A School-Based Cross-Sectional Study“, Dario Novak, Ivana Milanović, Snežana Radisavljević Janić, Lovro Štefan i Tomislav Krstičević obrađuju uticaj društvenog kapitala na zdravlje srbijanskih srednjoškolaca. Autori iz Portugala, Brazila i Španije, Aluizio Otávio Gouvêa Ferreira Oliveira, Natalia Valladares, Luís Miguel Teixeira Vaz i Paulo Vicente João, pripremili su rad pod naslovom „Evaluation of Scoring Skills and Non Scoring Skills in the Brazilian SuperLeague Women’s Volleyball“ u kojem evaluiraju sposobnosti u ženskoj brazilskoj odbojkaškoj super ligi. Naredni rad objavljen u prestižnom časopisu iz oblasti sportskih nauka i medicine je rad grupe autora iz Hrvatske pod naslovom „Inter and Intra Positional Differences in Ball Kicking Between U-16 Croatian Soccer Players“, u kojem Ante Rađa, Marko Erceg i Zoran Grgantov obrađuju problematiku pozicionih razlika kod šuta u fudbalskoj igri. Na posljetku, grupa autora iz Srbije, Bosne i Hercegoine i Španije, pripremila je studiju pod naslovom „Accuracy and Criterion-Related Validity of the 20-M Shuttle Run Test in Well-Trained Young Basketball Players“, a Marko D. Stojanovic, Julio Calleja-Gonzalez, Mladen Mikic, Dejan M. Madic, Patrik Drid, Igor Vuckovic and Sergej M. Ostojic na metodološki moderan način analiziraju tačnost i validnost testa namijenjenog mladim košarkašima.

16.08.2016. 00:17

Zavrsni radovi, teze i disertacije Montenegrin Sports Academy - Crnogorska Sportska Akademija Informacioni sistem o istrazivackoj djelatnosti u Crnoj Gori Univerzitet Crne Gore MJSSM MBA2015 Sport Mont

Sadrzaj na ovoj stranici zahtjeva Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player