FSFV

Predstavnici Fakulteta za sport na naučnoj konferenciji u San Dijegu

Predstavnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore učestvuju na višednevnoj konferenciji pod nazivom „ACSM'S 21st Health & Fitness Summit & Expo“, koja se održava u San Dijegu u američkoj saveznoj državi Kalifornija.

"Ovdje, u San Dijegu, imamo priliku za mnogobrojne susrete sa priznatim naučnicima iz cijelog svijeta. Posebno mogu istaći da koristimo priliku za promociju naše konferencije „Transformacioni procesi u sportu – sportska dostignuća“, kao i brojne kontakte za intenzivnu saradnju u našem časopisu Montenegrin Journal of Sport Science and Medicine“, kazao je dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore doc. dr Stevo Popović.

Osim dekana Popovića, u San Dijegu su prof. dr Duško Bjelica i mr Jovan Gardašević.

* * *


PREDSTAVNICI FAKULTETA za sport na naučnoj konferenciji u San Dijegu (Pink M, 10. april 2017.g.)


Predstavnici Fakulteta za sport na naučnoj konferenciji u San Dijegu (Portal Analitika, 10. april 2017.g.)


Predstavnici Fakulteta za sport na naučnoj konferenciji u San Dijegu (Univerzitet Crne Gore, 09. april 2017.g.)

10.04.2017. 21:32

Sastanak ENRESSH COST akcije u Sofiji, 7-8. mart 2017.g.

Predstavnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore: Dekan, doc. dr Stevo Popović i saradnik u nastavi, mr Jovan Gardašević, učestvovali su na drugom sastanku radnih grupa u okviru ENRESSH (Evropska mreža za evaluaciju istraživanja u društveno humanističkim naukama) COST akcije (CA15137) održane u Bugarskoj u periodu 7-8. marta 2017. godine na Univerzitetu Sv. Kliment Ohridski u Sofiji.

Oba naša predstavnika su učestvovala u radu treće radne grupe (WG3) u okviru koje su se bavili evaluacijom istraživanja u oblasti društveno-humanističkih nauka, odnosno oblasti sporta i fizičkog vaspitanja, dok je profesor Popović u svojstvu CM-a (committee member) zastupao interese Crne Gore na sastanku predstavnika svih zemalja učesnica i učestvovao u donošenju plana i programa rada za naredni grant period kao i u usvajanju budžeta za pomenuti period.

* * *


Predstavnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje na sastanku ENRESSH-a (Portal Analitika, 9. mart 2017.g.)


Predstavnici Fakulteta za sport na drugom sastanku ENRESSH (Vijesti, 9. mart 2017.g.)


PREDSTAVNICI UCG u Sofiji na sastanku o evaluaciji istraživanja u oblasti sporta (Pink M, 9. mart 2017.g.)


Na ENRESSH sastanku o evaluaciji istraživanja u oblasti sporta (Univerzitet Crne Gore, 08. mart 2017.g.)

08.03.2017. 23:44

Potpisan sporazum o saradnji sa Univerzitetom sporta u Tirani

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore doc. dr Stevo Popović i rektor državnog Univerziteta sporta u Tirani prof. dr Agron Cuka potpisali su danas sporazum o saradnji u oblasti nauke i nastave.

Čelnici dvije institucije dogovorili su da sarađuju u oblasti nauke i nastave, odnosno na zajedničkim istraživačkim projektima, u razmjeni studenata i nastavnika, kao i da zajednički nastupaju prema EU fondovima i pozivima koje raspisuje Evropska komisija i druge institucije, koje bi mogle značajno unaprijediti obje obrazovne ustanove.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i prof. dr Duško Bjelica sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, kao i prorektor za nauku na Univerzitetu sporta u Tirani doc. dr Juel Jarani i direktor Instituta za sportske nauke prof. dr Arben Kacuri.

U toku razgovora akcenat je stavljen na pokretanje zajedničkih aktivnosti u što kraćem roku, što će se ogledati u učešću albanskih profesora na godišnjoj naučnoj konferenciji koju organizuje Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore u Budvi, od 30. marta do 2. aprila, kao i tješnjem uključivanju u naučne aktivnosti časopisa „Sport Mont“ i „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine“.

- Posjetom u Tirani nastavljeno je podizanje međunarodne prepoznatljivosti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, a posebno nam imponuje što su naši domaćini primjetili visoku pozicioniranost našeg Fakulteta u regionu, što nam daje za pravo da smatramo da smo na pravom putu daljeg razvoja - rekao je dekan Popović. (Univerzitet Crne Gore)

* * *


Fakultet za sport iz Nikšića i Univerzitet sporta u Tirani dogovorili saradnju (Vijesti, 16. februar 2017.g.)


Potpisan sporazum o saradnji sa Univerzitetom sporta u Tirani (Univerzitet Crne Gore, 15. februar 2017.g.)


UNAPRIJEĐENA SARADNJA Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje sa Univerzitetom sporta u Tirani (Pink M, 15. februar 2017.g.)


Fakultet za sport planira saradnju sa fakultetom u Tirani (Antena M, 15. februar 2017.g.)


Parafiran sporazum o saradnji Fakulteta za sport UCG i Univerziteta sporta iz Tirane (Portal Analitika, 15. februar 2017.g.)


Saradnja sa Univerzitetom sporta u Tirani (CdM, 15. februar 2017.g.)

16.02.2017. 22:28

Priznanje za profesora Bjelicu od Sveučilišta u Mostaru


Priznanje Dušku Bjelici (RTCG, 22. decembar 2016.g.)


Priznanje za Duška Bjelicu (Vijesti, 22. decembar 2016.g.)


Za Bjelicu stiglo novo priznanje iz Mostara (CdM, 22. decembar 2016.g.)


Priznanje za profesora Bjelicu od Sveučilišta u Mostaru (Portal Analitika, 22. decembar 2016.g.)

23.12.2016. 02:33

Uspostavljena saradnja sa Institutom za sportske nauke u Tirani

Direktor Instituta za sportske nauke na državnom Univerzitetu sporta u Tirani, prof. dr Arben Kacuri, posjetio je Univerzitet Crne Gore u Podgorici i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje UCG u Nikšiću i predložio modalitet buduće saradnje između navedenih institucija.

Sa profesorom Kacurijem, u ime Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, razgovarali su dekan, doc.dr Stevo Popović, prodekan za nauku, prof.dr Kemal Idrizović i prof.dr Duško Bjelica.

- Kolegama iz Tirane ponudili smo učešće na predstojećoj godišnjoj naučnoj konferenciji koja se održava u Budvi na proljeće, u vidu sistematskog partnerstva, zatim značajnije angažovanje u promociji i razvoju naših naučnih časopisa, kao i angažovanje u okviru doktorskih studija na našem fakultetu, rekao je dekan Popović i dodao da ga posebno raduje što će naši profesori i studenti magistarskih i doktorskih studija imati priliku da se upoznaju sa aktivnostima Instituta za sportske nauke na državnom Univerzitetu sporta u Tirani. (Univerzitet Crne Gore)

* * *


SARADNJA UCG sa Institutom za sportske nauke u Tirani (Pink M, 15. decembar 2016.g.)


UCG: Uspostavljanje saradnje sa Institutom za sportske nauke u Tirani (Portal Analitika, 15. decembar 2016.g.)


Saradnja UCG sa Institutom za sportske nauke u Tirani (CdM, 15. decembar 2016.g.)


Uspostavljena saradnja sa Institutom za sportske nauke u Tirani (Univerzitet Crne Gore, 15. decembar 2016.g.)

15.12.2016. 23:36

<< Prva < Prethodna [1 / 9] Sljedeca > Posljednja >>
Zavrsni radovi, teze i disertacije Montenegrin Sports Academy - Crnogorska Sportska Akademija Informacioni sistem o istrazivackoj djelatnosti u Crnoj Gori Univerzitet Crne Gore MJSSM MBA2018 Sport Mont

Sadrzaj na ovoj stranici zahtjeva Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player